Cykelhälsa,  Cykelinfra,  Cykeltur,  Cyklar

Har du testat el-cykel?

Häromdagen behövde jag ta mig runt en cykelled som är ca 1,5 mil för att inventera behovet av nya skyltar. I sådana lägen, särskilt när det är närmare 30 grader ute, är det perfekt med el-cyklel. Till vardags väljer jag hellre en vanlig cykel för att få vardagsrörelse och träning som jag annars inte hinner med.

Om du inte provat än tycker jag att du ska göra det! Att cykla el-cykel ger alla fördelar som vanlig cykling – härlig känsla med vinden i håret, enkelt och snabbt – men utan ansträngning. Det är lite som att någon hela tiden puttar på eller drar dig framåt men att det ändå är du själv som gör jobbet. Du trampar och liksom flyger fram. På rätt vägar är det helt fantastiskt. Det går härligt snabbt och känns så enkelt.

För resor i tjänsten som är lite längre men ändå inte tåg-långa väljer jag alltid el-cykeln. Privat hinner jag oftast låta cyklingen ta tid men i arbetet behöver det gå snabbt och el-cykeln är snabb.

Det inte logiskt att så många fortfarande sitter fast i trängsel och bilköer när det finns så många bra snabba cyklar på marknaden. Det går inte längre att skylla på behov av lastutrymme (lastcykel) eller att man blir svettig (el-cykel). 

Det finns helt enkelt inga ursäkter att inte cykla. <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *